AHIR i AVUI

RAMBLA PRIM

prim01-35   prim02-35

prim03-35

Les transformacions del barri són fàcils d’observar per a qualsevol que porti més de cinquanta anys vivint al barri: llavors coneixeria les masies i fàbriques que poblaven La Verneda de Sant Martí i la seva substitució pels actuals bloc de cases. La rambla de Prim és d’aquests indrets on veiem la diferència entre l’ahir i l’avui.
A la primera fotografia (1967) podem veure construït el Barri de La Pau i, a la dreta, la riera d’Horta que circula a l’aire lliure. A la segona (anys 80), la riera ha estat soterrada i es comença a urbanitzar el carrer; a la tercera, la rambla actual, inaugurada el 1992.
Les associacions de veïns que limiten amb la rambla (des del mar fins a les vies del tren) estan organitzades en un òrgan comú per defensar-la i millorar-la: la Coordinadora Eix Prim.
[JAB]

 

CA L’ARNÓ

arno01-36   arno02-36

arno03-36

Ca l’Arnó és una de les masies que conformen el nucli històric de l’antic municipi de Sant Martí de Provençals (1716-1897), juntament amb l’església, la rectoria, Can Planas i Can Cadena. Totes elles són patrimoni arquitectònic municipal.
En la primera imatge veiem Ca l’Arnó als anys setanta quan encara era una explotació agrícola.
Un cop desnonada la propietat, a finals del 80, veient que el municipi no li donava cap ús, s’inicià un moviment veïnal, molt especialment l’Escola d’Adults, que reivindicà la seva remodelació i conversió en ludoteca. Una de les accions va ser cobrir la masia amb una gran lona en la que es podia llegir “Salvem Ca l’Arnó”.
Finalment, Ca l’Arnó és avui una ludoteca dedicada a la petita infància, els infants i
els joves.
[JAB]

 

Anuncis